Trokraka barijera

Trokraka barijera - naplata pristupa žetonimaDigital Logic trokraka barijera kao deo sistema kontrole pristupa predstavlja sklop jedinstvenog, namenski razvijanog dvosmernog mehanizma barijere i elektronskog sistema kontrole pristupa. Primena ovakvog vida kontrole pristupa je naročito pogodna za pristup objektima koji se naplaćuje, kao što su recimo sportsko rekreativni, izložbeni ili koncertni prostori. Sam mehanizam trokrake barijere odlikuju napredna mehanička rešenja koja u kombinaciji sa visokokvalitetnim materijalima od kojih se izrađuju omogućavaju lak i pouzdan rad, kao i dug vek trajanja.  Za aktiviranje barijere koriste se čitači beskontaktnih kartica, NFC 2DQR barkod čitači, ali i klasična rešenja, žetoni i kovanice, sve u skladu  sa zahtevima naručioca.

 

 

 

 

PREDNOSTI KOJE POSEDUJE TROKRAKA BARIJERA

 

 

Zbog izuzetne kompaktnosti mehanizma, dimenzije i težina barijere mogu biti kreirani na osnovu zahteva i potreba korisnika. Kompaktnost između ostalog, omogućava i veliki izbor kućišta barijere kao i mogućnost njenog montiranja na zid. Zidna montaža može biti presudan faktor u slučajevima kada je potrebna maksimalna ušteda prostora.

Interesantna je i mogućnost izbora materijala kućišta barijere. Prema zahtevu kućišta mogu biti izrađena od aluminijuma u više različitih boja ili visokokvalitetnog prohroma sa poliranjem ili brušenjem kao završnom obradom.

Barijera se po pTrokraka barijera - kontrola mehanizma sa NFC 2DQR barkod čitačemotrebi može osloboditi mehanički ili elektronski, kroz softversku aplikaciju, što omogućava slobodan prolaz bez potrebe za bilo kakvom verifikacijom. Interesantno je da je barijera u svakom trenutku prohodna iz suprotnog pravca (izlaz), što u vanrednim situacijama omogućava brzu evakuaciju.

Digital Logic barijere se izrađuju sa nekoliko mehanizama naplate.
–  Elektronski kontrolisani, gde se koristi integrisani čitač beskontaktnih kartica ili NFC 2DQR barkod čitač.
–  Naplata putem kovanica, gde je u upotrebi kovanica predviđene vrednosti apoena.
– Naplata putem žetona, slična prethodnom sistemu, za korisnike praktičnija zbog isključenja potencijalnih zloupotreba.

 

 

 

Trokraka barijera – karakteristikeTrokraka barijera - kućište od inoksa

  • Kvalitetna konstrukcija mehanizma sa preciznim radom.
  • U skladu sa potrebama i zahtevima klijenata na raspolaganju je nekoliko modela kućišta barijere, kao i opcija montiranja na zid.
  • Mogućnost izbora materijala i boja kućišta.
  • Mogućnost integracije NFC 2DQR barkod čitača.
  • Integracija sa sistemima kontrole prolaza, koji funkcionišu uz pomoć beskontaktnih NFC i MIFARE® kartica.
  • Mogućnost integracije IP kamere. Kamera beleži svaku verifikaciju karte ili beskontaktne kartice.
  • Mogućnost dodavanja “crnih listi”: iskorišćene karte ili kartice kojima je istekla važnost, ne mogu se koristiti.
  • Kod barijera sa ugrađenim NFC 2DQR barkod čitačem, moguće je koristiti karte sa barkodom odštampanim na papiru slabijeg kvaliteta. Očitavanje barkoda je pouzdano, nezavisno od nivoa ambijentalnog osvetljenja.
  • Trokraka barijere funkcioniše na niskom naponu (12/24V), što je izuzetno pogodno sa aspekta bezbednosti. Opasnosti od strujnog udara su minimalne.