GPS praćenje vozila – telemetrija vozila

 

Digital Logic sistemi praćenja i telemetrije vozila razvijeni su kao jedinstvena kombinacija hardverskih komponenti specijalno namenjena za automobilsku industriju i pametnog softvera razvijanog na osnovu višegodišnjeg iskustva sa terena i u skladu sa mnogobrojnim zahtevima krajnjih korisnika.

U savremenom načinu poslovanja, neophodno je kontrolisati sve vrste troškova. Jedan od najvećih troškova svakog preduzeća, bez obzira na veličinu, je trošak koga uzrokuje korišćenje vozila. U tu grupu troškova spadaju različiti troškovi, od goriva, amortizacije, servisiranja i drugih troškova čija je pravilna i pravovremena analiza nužna radi što uspešnijeg kontrolisanja istih. Jedan od najefikasnijih načina analize i kontrole ove vrste troškova je i sistem satelitskog praćenja vozila. D-Logic se ovog puta, kao i prethodnih, odlučio da ovaj sistem razvije i proizvede u potpunosti, kao i prethodne svoje uređaje. Ovakav jedan sistem omogućava, osim smanjenja troškova, i povećanje bezbednosti vozača, vozila i robe koje se prevozi praćenih vozilom.

Želja nam je da naša usluga GPS praćenja vozila doprinese poboljšanju Vašeg poslovanja uz značajno smanjenje troškova. U nastojanju da Vam omogućimo bolju i kvalitetniju komunikaciju, kreirali smo za Vas kvalitetnu uslugu po veoma povoljnim uslovima. Usluga Vam omogućava praćenje i nadzor vozila Vaše kompanije pomoću sistema globalnog pozicioniranja (GPS), mreže provajdera lokalne telefonije za domaći i roaming saobraćaj (GSM/GPRS) i Interneta. Sistem se sastoji od GPS uređaja u vozilu, servera na kome se sakupljaju podaci i nadzornog centra. Uređaj se sastoji od GPS prijemnika, GPRS modula kao i modula koji očitavaju određene parametre u vozilu. Uređaj dobija poziciju putem GPS satelita i korišćenjem GSM mreže (korišćenjem GPRS-a) šalje poziciju na server. Server može biti instaliran u našim prostorijama i mi garantujemo za bezbednost Vaših podataka

Prednosti usluge praćenja vozila su

 

gps-satelitsko-pracenje-vozila - GPS praćenje vozila

  • Manji investicioni troškovi uvođenja sistema za praćenje vozila, koji se u brzom roku isplate kroz utrošak goriva i izdatke za popravke vozila,
  • Mogućnost Iznajmljvanja uređaja, što znatno umanjuje troškove,
  • U slučaju kupovine uređaja na mesečnom nivou imate samo troškove pretplate,
  • Nemate troškove održavanja,
  • Svi podaci su zaštićeni na našim serverima,
  • Svu opremu i programe za praćenje održavaju stručna lica,
  • Nema angažovanja dodatnog stručnog osoblja.

 

 

 GPS/GPRS MODUL

 

gps-tracking-module GPS praćenje vozilaGPS/GPRS modul za satelitsko praćenje vozila je u potpunosti razvijen i proizveden od strane D-LOGIC razvojnog tima. Rezultat je dugogodišnjeg iskustva nastalog u analizi i sumiranju nedostata na uređajima sličnih funkcija zastupljenih na našem i svetskom tržištu. Uređaj je predviđen da zadovolji autobilsku primenu, što znači da je namenjen za rad u spoljnim uslovima širokog temperaturnog opsega.

Više>>

 

 

 

 

 

 

 

I/O MODUL

 
 

telemetry-io-module GPS praćenje vozilaInput/Output modul je uređaj koji se koristi za analogno i digitalno očitavanje parametara sa vozila. Ovaj uređaj sa svih starih vozila (autobusa i kamiona) analogno može pročitati podatke o trenutnom broju obrtaja, stanja nivoa goriva u rezervoaru, temperature motora, položaj vrata na vozilu, položaj prikolice koja se kipuje itd. Pored analognih signala ovaj uređaj podržava i digitalno očitavanje podatak a preko CAN protokola. Svi podaci koje IO modul očita, bilo analognim ili digitalnim putem, prenose se do GPS/GPRS modula koji uz pomoć GPRS-a prenosi sve skladištene podatke do centralnog servera.

Više>>