SOS taster u hotelskim sobama

 

SOS taster u hotelskim sobama - Sistem kontrole pristupa hotelskim sobama

SOS taster u hotelskim sobama je deo sistema kontrole pristupa hotelskim sobama. SOS taster ili panik taster predstavlja jedno od interesantnih  i popularnih rešenja u okviru sistema.
SOS tasteri u hotelskim sobama se najčešće montiraju u kupatilima. U slučaju da gost ima zdravstvenih problema, povredi se pri padu ili se jednostavno zaključa, SOS tasterom se može signalizirati osoblju hotela jednostavnim pritiskom na taster ili povlačenjem uzice koja je za njega pričvršćena. Prilikom aktiviranja tastera trenutno se pokreće alarm u centralnoj upravljačkoj jedinici, koja se najčešće nalazi na recepciji, na osnovu čega osoblje hotela zna da je gostu u određenoj sobi potrebna pomoć.
Ugrađivanje SOS tastera nije ograničeno samo na kupatila hotelskih soba. Ovo rešenje se može primeniti i u drugim prostorijama ugostiteljskih objekata namenjenih specifičnoj klijenteli. Kada klijentelu čine uglavnom čine starije osobe ili osobe sa posebnim potrebama, onda ovo rešenje dobija sasvim novo polje primene. Ovo omogućava da se sistem implementira u okviru banjskih  Iz tog razloga je ovo rešenje  naročito interesantno za banjska lečilišta ili domove za negu starih lica.